Флашмоб с народни танци организираха от Градски ученически парламент и клуб „Боляри“

Публикувано на сб, 19 май 2018
202 четения

Флашмоб с народни танци организираха от Градски ученически парламент и Танцов клуб „Боляри“. Над 50 човека се включиха в хората пред паметника „Майка България“. Първото хоро бе измислено от танцьорите на клуба, като разиграха сценка с празнуването на баловете и посрещането на гости. След това те приканваха насъбралото се множество да изиграят с тях няколко български хора.

„Повода за събитието е да покажем, че българските танци са винаги на мода и всеки може да ги танцува, стига да има желание. Много се радваме, че намерихме съмишленици в лицето на нашите приятели от клуб „Боляри““ – сподели Савина Иванова, председател на Градския ученически парламент.

Танцов клуб „Боляри“ е създаден през ноември 2017г., като до момента имат над 50 танцьора, които искат да изучат изкуството на българския танц. Галина Бартолова и Ана Лалева, ръководители на танцувия клуб, споделиха, че винаги са готови за такива прекрасни идеи и не крият, че скоро готвят още изненади с ученическия парламент.

„В нашият състав има групи за начинаещи и за напреднали и може да ни намерите в кв. Бузлуджа, ул. „Димитър Благоев“ 22. За нас е важно да пазим българския дух и да го предаваме на идните поколения“ – допълниха ръководителите на клуба.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново