Еднолични собственици на МПС вече няма да подават данъчна декларация за покупка или продажба на кола

Публикувано на чт, 15 ян. 2015
1114 четения

Всекидневна информация за регистрациите в сектор КАТ – Пътна полиция ще получава от тази година дирекция „Местни данъци и такси” в Община Горна Оряховица. Данните, които ще се подават към данъчна администрация ще бъдат за регистрирани, спрени от движение и унищожени автомобили. От тази година се въвежда нова система за регистрация на МПС в данъчната дирекция на Общината. С промяната в Закона за местните данъци и такси едноличните собственици на автомобили вече нямат ангажимент да подават данъчни декларации към общината за придобиване или продажба на МПС.

Това обаче не се прилага ако превозното средство е придобито по наследство, ако има повече от един собственик или са налице основания за освобождаване от данък. В тези случаи собствениците продължават да носят задължение да декларират превозните средства в двумесечен срок от придобиването им.

Освободени от данък върху превозните средства освен електрическите автомобили са и електрическите мотоциклети и мотопеди.

Данъчната кампания по събиране на налозите за 2015 г. се очаква в Община Горна Оряховица да започне в началото на месец февруари. До 1 март ще бъдат изпратени съобщенията до всички данъчнозадължени лица за задълженията им за данъка върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново