Две фирми се борят за 3,5 милиона лева за сметопочистването в Община Г. Оряховица

Публикувано на ср, 9 Ян. 2019
582 четения

Две фирми са подали документи в обявената обществена поръчка на стойност 3,5 млн. лв. за сметосъбирането и извозването на битовите отпадъци в Община Горна Оряховица. Кандидатите за апетитната поръчка са хасковската фирма “Глобъл Клинър” ООД и русенската “Декра – строй” ЕООД. Първата фирма е представлявана от бизнесмена Величко Минев, а второто дружество е управлявано от Красимир Атанасов, съпруг на ексминистъра на здравеопазването Десислава Атанасова.
В понеделник комисията е отворила и разгледала офертите на претендентите. “Глобъл Клинър” е представила всички необходими документи, но “Декра – строй” трябва да внесе в 5-дневен срок допълнително изискани от комисията документи. Едва след това ще бъде избрана фирмата изпълнител, която ще подпише с Общината 5-годишен договор. Фирмата ще поеме почистването в 12 села и Долна Оряховица, като събираните твърди битови отпадъци, генерирани от жилищни и нежилищни имоти, ще се извозват до Регионалното депо за битови отпадъци в Шереметя. Заложеното количество смет е около 6000 т годишно.
Договорът на фирма “Клинър”, с която Общината работи, изтича през февруари и дотогава трябва да бъде избран нов изпълнител. Междувременно тече обществената поръчка за сметосъбирането на Горна Оряховица, като договорът отново ще е за 5 години, а прогнозната стойност е близо 4 млн. лв. с ДДС. Снегопочистването, метенето и миенето на улиците и парковете в града ще се извършват от ОП “Пътно поддържане и озеленяване”. Предстои наемането на допълнителни работници и закупуване на още техника, като инвестициите ще са малко над 1 млн. лв. Ще бъдат вложени пари от местния бюджет, но Общината ще разчита и на заем.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново