Две фирми искат да печелят от боклука на Г. Оряховица

Публикувано на вт, 29 Ян. 2019
427 четения

Само две фирми са подали документи за обявената апетитна обществена поръчка за 3,3 млн. лв. за сметосъбирането в Горна Оряховица. Това са хасковската “Глобъл Клинър” ООД и русенската “Декра Строй” ЕООД. Те се явиха на конкурса и за другата поръчка за събиране на битовите отпадъци в селищата на общината. Първата фирма е представлявана от бизнесмена Величко Минев, а второто дружество управлява Красимир Атанасов, съпруг на ексминистъра на здравеопазването Десислава Атанасова.
Договорът с фирма “Клинър” ООД, която досега извозваше сметта в община Г. Оряховица, изтича в края на февруари. Дотогава трябва да бъдат избрани нови изпълнители и за двете поръчки. Ако процедурите бъдат обжалвани от другия претендент, това на практика може да доведе до забавяне на подписването на новите договори и да изправи Общината пред криза с боклука. Възможно е също и двете фирми да получат по една обществена поръчка.
Само преди месец в града се разразиха остри спорове по какъв начин да се подобри дейността по сметосъбирането и извозването на битовите отпадъци. Беше създадена организация и за протест заради завишените разходи за почистването, който след това бе отменен. В крайна сметка бе избран вариантът общинско предприятие да извършва снегопочистването, метенето и миенето на улиците в Г. Оряховица, а останалите дейности да се дадат на частна фирма. Общината раздели избора на изпълнител в две отделни поръчки – първо бе пусната тази за селищата в общината и Долна Оряховица на стойност 2,9 млн. лв. без ДДС, а след това и за общинския център, чиято прогнозна стойност е за 3,3 млн. лв. без ДДС.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново