До месец приключва ремонтът на пропадналия път между В. Търново и Леденик

Публикувано на ср, 11 Апр. 2018
298 четения

До месец ще бъде ремонтиран пропадналият участък от общинския път между Велико Търново и Леденик. Засегнатият участък е около 200 м, като основната причина за разрушаването на асфалтовата настилка са подпочвените води. Вчера бе свикан по спешност експертен съвет в Общината. Вече е възложено проектиране на необходимите строителни и укрепителни дейности, а средствата ще бъдат осигурени от общинския бюджет.
В района на пропадането ще бъде изграден нов водосток, ще бъдат оформени и канавки, като в най-ниската част водите ще бъдат отведени в естествен водоприемник. В участъка пътната основа ще бъде изградена наново чрез насипване на фракция и валиране, а след оформянето на отводняването ще бъде положена нова асфалтова настилка, увериха от местната администрация.
Продължава работата по изграждането на новия мост, част от общинския път между Велико Търново и Шемшево. Очаква се строителните работи да приключат през лятото. Финансирането в размер на 1,1 млн.лв. бе осигурено от правителството. Новият мост ще позволи възстановяване на най-пряката транспортна връзка на жителите на селата Шемшево, Леденик, Буковец, Керека и Пушево с Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново