Детското отделение в Свищов грейна след благотворителна акция

Публикувано на ср, 29 юни 2016
189 четения

Детското отделение на МБАЛ „Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци, членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”. Средствата за ремонта на стойност 7200 лева бяха предоставени от организацията, а положеният труд на групата беше напълно доброволен. Катрин, Холи, Кейси, Доти, Алън, Уйлям и Дерън Уокър – който е ръководителят на групата, за 4 дена преобразиха Детско отделение до неузнаваемост. С дарените средства  и благотворителния труд, бяха боядисани коридора и 10 болнични стаи ( 6 в юношески сектор и 4 в кърмачески), бяха закупени нови легла, матраци и обзавеждане за стаите, както и мебели за столовата.

Леглата са с ново постелъчно бельо, което за жалост е крайно недостатъчно, сподели началникът на Детско отделение д-р Николаева. За да се обнови изцяло бельото, трябва да има по няколко комплекта, а това за сега не е така. Д-р Николаева сподели, че е впечатлена от усмихнатите и трудолюбиви американци, които благотворително и от сърце подобриха условията в болничното отделение, за нашите деца. Тя изрази благодарност към Лидия и Тим Отри, за съдействието в контакта с благотворителната организация, както и  на Фондация „Ангели от Лим” за закупените над матрачни, непромокаеми стелки за матраците, които със сигурност ще удължат живота на новите матраци. Д-р Николаева благодари и на Община Свищов за подкрепата и помощта оказана при обръщането и изолацията на прозорците и вратите в болничните стаи. „След този ремонт, остава да бъдат ремонтирани манипулационните, за да можем да кажем, че Детско отделение е напълно обновено. Надяваме се и за там да откликнат хора с добри сърца!” – си пожелаха медицинските служители.

На прощалното парти за изпращане на доброволците, кметът Генчев им поднесе благодарствен адрес и подаръци емблематични за Свищов. Той благодари на „Хана Проджект”, за благотворителните инициативи през последните няколко години в Свищов, а към доброволците се обърна с думите: „Подкрепата, която  оказвате към децата на гр.Свищов през последните няколко години, говори много за вашата благородна мисия, в полза на общество. Искрено се надявам, нашето приятелство да продължи и за напред! Сигурен съм, че вече носите Свищов в сърцата си!”

 

сн. Пресцентър Община Свищов

loading...
Пътни строежи - Велико Търново