Децата на Златарица направиха изложба “Любовта ни прави по-добри” за 14 февруари

Публикувано на пт, 13 Февр. 2015
954 четения

Момичетата и момчетата показват валентинките си, които подредиха в изложба в центъра на Златарица за настроение на всички.

Изложба от ръчно изработени валентинки под надслов “Любовта ни прави по-добри” направиха децата на Златарица за 14 февруари. По инициатива на местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните възпитаниците на двете училища в града СОУ “Св. св. Кирил и Методий” и Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство “Никола Златарски” направиха красиви картички, табла и фигури от различни материали. Учениците от 9 до 17-годишна възраст проявиха творчество и фантазия и изработиха валентинките си като картички или със салфетки, използвайки техниките на декупажа. Момичетата и момчетата направиха и блестящи нанизи, оформени под различни форми. Представиха се както индивидуални, така и колективни участници.

Освен, че имаха възможността да работят заедно, учениците научиха и много подробности за светците, които почита православната и католическата църква. Красивите модели са експонирани на витрина в центъра на Златарица, за да допринесат за празнично настроение на минувачите по повод деня на влюбените.

Макар да е спорно отбелязването на този ден, е важно посланието което носи, а то е “Любовта ни прави по-добри”, защото влюбения човек е щастлив, добър и иска всички край него да са усмихнати, обясняват децата от двете училища в Златарица.

За всички участници местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни раздаде награди.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. Община Златарица

loading...
Пътни строежи - Велико Търново