Даниел Панов: Вашата подкрепа може да бъде заслужена само с вярна служба и истинска обич към ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Публикувано на пт, 27 окт. 2023
168 четения

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Заставам пред Вас с дълбоко уважение. Знам, че Вашата подкрепа не може да бъде купена или измолена. Тя може само да бъде заслужена. Аз няма да се опитвам да я заслужа с угодничество или впечатляващи хрумвания.
Аз вярвам, че Вашата подкрепа може да бъде заслужена само с вярна служба и истинска обич към нашия Велик град.
Във ВЕЛИКО ТЪРНОВО съм израснал и тук съм се научил, че няма по-голяма сила от истината. Не съм си позволявал да прикривам истината, за да ви се харесам. Няма и да го направя. Знам, че не успях да сбъдна всичките ни мечти, но преминахме през много трудни времена и понякога по-важно беше просто да успеем да преминем.
Всеки от нас загуби някого. Всеки загуби по нещо. Важното е, че в трудностите, през които преминахме заедно, не загубихме вярата, достойнството си и уважението помежду си. Знам, че искахме повече и очаквахме много. Но животът ни дава право да избираме само между възможното и нереалното.
Днес заставам пред вас смирен, но не преклонен. Знам, че когато имаш ясни планове и чисти помисли, винаги ще намериш пътя към възможностите. Нужна ми е Вашата подкрепа. На Вашите близки и приятели. На всички, които като мен и синовете ми обичат Велико Търново и мислят за него и в бъдеще време. Знам, че няма да ни е леко и за напред. Но нека и винаги в мислите и в делата си се водим от вярата, че животът, любовта и уважението ще продължат.
Изборът не е само свещено право. Изборът е тежка отговорност.
Нека изборът на всеки от вас се ръководи само от съвестта, достойнството и чувството за гордост, което този Свещен град – Велико Търново, подхранва всеки ден!
Ние знаем как да градим високи стени, но нашите порти винаги са отворени за онзи, който прекрачва прага ни с подобаващо уважение.
Тук, в този град се е родила българската държавност. Никой не трябва да очаква от нас да бъдем покорни слуги на чужди интереси. Тук, в този град са създадени правилата, които подреждат живота ни мъдро и справедливо. Тук, в този град в Търновската конституция са записани думите, че всеки роб, стъпил на тази земя, става свободен. И това е най-голямото опрощение. Повече не дължим никому!
Бог да е с нас!

loading...
Пътни строежи - Велико Търново