Даниел Панов проведе работна среща с директорите на училища

Публикувано на чт, 8 ян. 2015
1042 четения

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов проведе работна среща с директорите на училища. В нея взеха участие заместник областният управител Любомира Попова, както и началникът на Регионален инспекторат по образование Розалия Личева, директорът на дирекция „Образование“ Пенка Игнатова и всички директори на училища.

В началото на срещата кметът се обърна към директорите с поздравление за новата 2015 г. „Убеден съм, че успешното ни и ефективно сътрудничество и партньорството, ще продължат и през тази година и това ще доведе до нови успехи в областта на образованието в нелеката година, която ни предстои“, заяви Панов.

Приоритет през 2015 година ще бъде продължаване на успешната работа по реализиране на проекти за значително подобряване енергийната ефективност на сградите на учебните заведения в общината“, допълни той.

Градоначалникът каза, че план- приемът след 7-ми клас като брой паралелки е уточнен с Регионален инспекторат по образование.

„Основно през годината ще се работи по подготовка на националното честване на 830- годишнината от въстанието на Асен и Петър. Програмата ще продължи от май до октомври. С национален комитет за годишнината ще бъдат уточнени събитията и обектите, които ще бъдат ремонтирани или обновени. Училищата и учениците ще бъдат пряко ангажирани в подготовката и осъществяване на програмата по честванията“, уточни кметът.

Специална благодарност Даниел Панов изказа на всички директори, преподаватели и ученици, които активно участваха в достойното представяне кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. „Продължаваме да работим по голяма част от проектите, които подготвихме в хода на подготовката по кандидатурата“, каза Панов.

На базата на уникалното културно-историческо наследство, което притежават градът и регионът, чрез културните събития и богатия календар от събития, Велико Търново е привлякъл над 1 000 000 туристи през изминалата година. „Разчитам много на вас, защото вие сте важна част от иновативните събития, които стават част от важните събития на общността. Направените неща са много стойности и имат свой важен принос в цялостният културен продукт на града и общината“, каза кметът на общината.

Розалия Личева – директор на РИО, благодари за това, че всички събития в областта на образованието са важна част от събитията, които Велико Търново реализира и те стават обществено достояние, благодарение на доброто и успешно партньорство с общината.

Любомира Попова – заместник областен управител, изрази удовлетвореността от факта, че се работи в екип и заяви, че всички с нетърпение очакват новият закон за средното образование.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново