Д-р Илко Костурков и д-р Елиас Хаддад получиха наградата “Лекар на годината 2019”

Публикувано на сб, 19 Окт. 2019
832 четения

Двама лекари от МБАЛ “Свети Иван Рилски” в Горна Оряховица получиха годишните награди на Българския лекарски съюз “Лекар на годината 2019”. Призовете бяха връчени на гастроенетеролога д-р Илко Костурков и на хирурга д-р Елиас Хаддад на официална церемония, която се състоя в хотел “Балкан” в София. С двама наградени медици от БЛС през тази година болницата в Горна Оряховица се нарежда в челната четворка сред ВМА, УМБАЛСМ “Пирогов” и УМБАЛ “Александровска” в София.

Д-р Костурков се състезава в категорията „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България заедно с още трима колеги от специалностите “Ортопедия” и “Ендокринология”, и спечели приза. Неговата номинация бе внесена в БЛС от Районната колегия във Велико Търново. Специалната награда, която получи пък д-р Хаддад, е гласувана от Управителния съвет на съсловната организация в София. Тя е затова, че дългогодишният хирург оперира пациент под светлината на фенер, когато спря електрозахранването в болницата. Д-р Хаддад получава специалната награда за тази година заедно с колегата си от МБАЛ – Пазарджик д-р Илиян Траянов.

Званието „Лекар на годината 2019“ получи проф. Пламен Панайотов, началник на Клиниката по кардиохирургия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна. Сред официалните гости бяха Диана Ковачева – омбудсман на Р България, Кирил Ананиев – министър на здравеопазването, д-р Даниела Дариткова – председател на парламентарната комисия по здравеопазване, депутати, директори на болници, представители на различни организации в здравеопазването, лекари.

Признанието на съсловната организация към двамата медици, които работят в горнооряховската болница, идва в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври и на патронния празник на МБАЛ “Свети Иван Рилски”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново