Бюджетът на Велико Търново е правен под много условности

Публикувано на пт, 29 Ное. 2013
781 четения

Бюджетът за догодина на община Велико Търново е правен под много условности и до финалното му гласуване през февруари догодина вероятно числата ще се променят. Това казаха на общественото обсъждане днес заместник-финансовият кмет Снежана Данева и главният финансист на Общината Мариян Маринов.

Сменена е тотално логиката на прогнозиране на числата, от където идва голямата разлика от 5,8 млн. лв. в макрорамките на тазгодишния бюджет и този за догодина, поясни Мариян Маринов. По сега направените разчети старата столица би следвало да стартира 2014 година с бюджет от 52 080 128 лева.

Няма да се увеличават местните данъци и такси. За сега няма и окончателни числа на инвестиционната програма за догодина. Прогнозите за инвестиционна политика са в рамките на малко над 20 млн. лева – от тях 1,1 млн. лв. са държавната субсидия за капиталови разходи и 19 млн. лв. са парите по оперативни програми, които се очаква да бъдат разплатени по вече стартиралите проекти. Предвижда се да бъдат изтеглени два кредита общо за 12,4 млн. лева.

Общественото обсъждане продължи около час с незначително гражданско присъствие и малцина общински съветници. Не беше зададен и нито един въпрос.

Здравка МАСЛЯНКОВА
видео Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново