Белодробната болница търси медицински сестри, средната заплатата е 2650 лева

Публикувано на вт, 23 Ное. 2021
6355 четения

Свободни високоплатени места за медицински сестри обявява Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ във Велико Търново. Гарантиран е и пълен социален пакет, включително осигуряване на общински жилища за служители, които не са от старопрестолния град. Работната седмица е с продължителност 35 часа.
Заплащането, което общинската СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага за медицински сестри, е сред най-високите в цяла Северна и Централна България:
1000 лева е основната стартова заплата;
1288 лева е добавката по Методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с COVID-19;
360 лева е допълнително брутно възнаграждение по чл.5 от ЗБНЗОК.
Заплаща се и клас прослужено време 1%, както и всеки час наднормен труд. Ако медицинската сестра е с 15-годишен стаж, месечната й заплата достига 3000 лева. 35 дни е платеният годишен отпуск.
Общинската белодробна болница „Д-р Трейман“ е с основна роля за местното здравеопазване и е от стратегическо значение за Велико Търново и общината. Разположена в парка на хълм Света гора, СБАЛПФЗ „Д-р Трейман“ предлага всички необходими дейности и терапии за оптималното лечение и възстановяване на пациенти с белодробни заболявания, обяснява управителят д-р Стела Денчева.
Белодробната болница е единственото специализирано лечебно заведение в областта, което оказва висококвалифицирана пневмо-фтизиатрична медицинска помощ без прекъсване. В нея работят едни от най-високо квалифицираните специалисти по респираторна медицина в цяла Северна и Централна България. Само през последните два месеца болницата бе предпочетена за работа и професионално развитие от петима млади лекари, а към екипа се присъедини и опитен специалист по вътрешни болести.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново