8967 души са упражнили правото си на глас в община Велико Търново

Публикувано на нд, 29 окт. 2023
547 четения

8967 души са упражнили правото си на глас към 11,00 ч. в община Велико Търново. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комнисия Десислава Йонкова. Броят на хората, които имат право да гласуват е 68 045.
Изборният ден в община Велико Търново започна нормално и без проблеми във всички 142 изборни секции. Жителите избират между осем кандидати за кмет и 16 кандидатски листи за общински съветници, регистрирани за участие в местния вот. В 23 населени места от общината също ще бъде избиран кмет.

До този момент е постъпил един сигнал за село Водолей за присъствието на кандидат за общински съветник в изборното помещение. Извършена е служебна проверка от страна на ОИК. Оттам уточниха, че жалбата е оставена без уважение.
Малко по-рано, отново във Водолей, имаше напрежение заради това, че местните жители не желаят да допуснат хора, които не познават да упражнят правото си на вот. По думите им тези хора не са от селото и са се регистрирани в изоставени къщи, които са непригодни за живеене. От секционната избирателна комисия уточняват, че нарушение на изборния процес няма, тъй като всички, които вече са гласували са част от избирателните списъци.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново