64-годишен мъж стана жертва на COVID-19

Публикувано на чт, 15 окт. 2020
2768 четения

64-годишен мъж, диагностициран с COVID-19, е починал през последното денонощие,  съобщиха от Регионалната здравна инспекция във В. Търново. Мъжът, който е 11 жертва на коварния вирус, е страдал от диабет.

За последните 24 часа на територията на областта са регистрирани 18 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19. Девет от заразените са ученици, свързани с регистрираното огнище в Центъра за специална образователна подкрепа в Ново село. От тях пет са настанени в общежитие към ЦСОП, а четири в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Св. Мина“ в Павликени. На двата центъра са предписани извършване на дезинфекционни дейности и определяне на лица от контактния персонал, които да продължат да изпълняват задълженията си, свързани с грижите на учениците в двете институции, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Един от новорегистрираните случаи през последното денонощие има епидемична връзка с огнището на COVID-19 в производственото предприятие в Стражица. Останалите осем случая нямат връзка помежду си, както и с други заразени.

Общият брой на инфектираните с новия коронавирус в областта достигна 443 души. Излекувани са 318, а 83 са в домашна изолация. В болница са настанени 31 пациенти. Под карантина остават 368 лица, включително и близките контактни на потвърдените случаи на COVID- 19.

Продължава негативната тенденция на увеличаване на броя на заразените в страната, като новите случаи са 819 при направени 5898 PCR теста. Това показва, че 13,8 % от изследваните са дали положителен резултат. Най-много заразени има в София – 265,  Пловдив – 95 и Благоевград – 53. Общо 1380 пациенти се лекуват в болница, от които 67 са настанени в интензивни отделения. Шестима души са загубили битката с коварния вирус през последното денонощие, а 350 са излекувани, показват данните на Единния информационен портал.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново