35-годишна стана ректор на Стопанска академия – Свищов

Публикувано на чт, 28 май 2015
6907 четения

Професор Теодора Димитрова е новият ректор на Стопанска академия “Д. .А. Ценов” в Свищов. Тя беше избрана днес със 108 гласа “за” от 131 присъствали на общото събрание на вуза.

Теодора Димитрова е само на 35 г. и е най-младият професор в страната. Тя наследява на поста проф. Величко Адамов, който управлява СА в продължение на два мандата.

Името на проф. Адамов беше замесено в няколко големи скандала. Той беше сниман на купон със станалия известен плевенски бизнесмен Красьо Черния и фолкпевици, беше проверяван след сигнали за плагиатство и за финансови даралавери в академията. Един от последните нашумели случаи беше около изграждането на алея с бюстове на бивши ректори, за която бяха събирани големи суми от преподаватели. Нито една от проверките на проф. Адамов обаче не показа данни за нарушения.

Както “Янтра ДНЕС” писа, друг кандидат за ректор на СА беше доц. Иван Марчевски. Негови привърженици алармираха за нарушения при провеждането на Общото събрание. След тяхна жалба в Административния съд във Велико Търново беше образувано дело, заседанието е насрочено за 9 юни.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново