20 търновски ученици се пребориха за студентски места в УНСС

Публикувано на пн, 12 Февр. 2018
1309 четения

20 ученици от Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново са сред първенците в националното състезание по икономикс и спечелиха студентски права в УНСС още преди да се дипломират. Надпреварата бе организирана от Университета за национално и световно стопанство и Асоциацията на икономическите училища в България. В състезанието участваха 440 ученици, които в продължение на три астрономически часа решаваха тестове по икономикс. Първенци са 286 ученици, като според регламента на всички тях се признава оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” за учебната 2018/2019 г. и 2019/2020 г. в зависимост от това дали са в ХІ или ХІІ клас.

От Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново участваха 7 ученици от ХІ клас и 13 – от ХІІ клас. Единадесетокласниците са Десислава Димитрова, Габриела Караосманова, Бояна Аврамова, Деница Кирвикова и Христо Василев от специалност “Оперативно счетоводство”, Бирджан Аначков от специалност “Банково дело” и Лъчезар Димитров от специалност “Икономическа информатика”. Дванадесетокласниците са от специалност “Банково дело” – Богомил Станчев, Ивона Иванова, Василена Златанова, Стефани Златкова и Йордан Димитров, от специалност “Икономическа информатика” – Памела Николова, Димитър Иванов, Мартин Георгиев, Мирослав Димитров и Валентин Милков и от специалност “Оперативно счетоводство” – Мариян Илиев, Александра Радославова и Александра Костадинова.

Всичките ученици от гимназията по икономика са сред първенците и си осигуряват студенстски места още преди да са се дипломирали.

През декември на състезанието по “Финанси и счетоводство” други 13 ученици от Старопрестолна професионална гимназия по икономика получиха оценка „отличен 6.00” за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС. От тях 11 са от специалност “Оперативно счетоводство” и 2 от специалност “Икономическа информатика”.

Весела БАЙЧЕВА
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново