19 души със счупени кости само за 24 часа във Велико Търново

Публикувано на ср, 9 Ян. 2019
3997 четения

В спешното отделение на МОБАЛ “д-р Стефан Черкезов” са постъпили 19 човека със счупени кости в рамките на последното денонощие. Преобладават счупванията на китки и подбедрици, обясняват медиците.
Тази година сериозните студове са довели само един пациент с премръзване в търновското спешно отделение, човекът е възстановен и освободен за домашно лечение. Няма подобни сериозни данни за много пострадали от падания или измръзване във филиалите на спешна помощ в региона.
В община Свищов също има няколко случаи на костни фрактури. Сигналите към спешна помощ в крайдунавския град са повече в последните дни, но няма премръзнали или пострадали от студовете.
От центъра в община Елена пък се похвалиха, че почти не са приемали пациенти тази година, включително и със сериозни травми. В Полски Тръмбеш медиците от спешния център съобщават за много случаи на деца и възрастни с вирусни заболявания. Заради дефицита на лични лекари в града, хората търсят помощ в спешното отделение. Там също няма данни за пациенти със счупвания или премръзване. Обстановката в Павликени и Стражица също е сравнително спокойна.
В последните няколко денонощния в целия регион не е имало проблеми с движението на линейки, въпреки тежките зимни условия на пътя, съобщи д-р Валентина Хаджирадева, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в старата столица.
Александра ДИМОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново