16 изби представят вината си в Мол Велико Търново на WINEPROFILЕ 2017

Публикувано на пт, 10 февр. 2017
2349 четения

Най-добрите български вина ще бъдат представени по време на фестивала на виното WINEPROFILЕ 2017, кoйтo ce пpoвeжда oт днес дo неделя включително в Мoл Вeликo Tъpнoвo.

Посетителите могат да опитат и да си закупят вината на Винарска изба Логодаж, ЛВК-Винпром Търговище, Винпром Троян, Винарска изба Съединение, Винпром Русе, Изба Гулбанис Вайн, Винарска изба Едоардо Миролио, Домейн Менада, Бутикова изба Вила Юстина, Бутикова изба Нисово, Винарска Изба Братя Минкови, Катаржина Естейт, Винарна Черноморско Злато Поморие, Санта Сара и Винпром Дамяница. Има много добри вина. Част от избите, които участват в изложението, имат и бутикови производства, развиват интересни сортове, обясни Светломира Тодорова, управител на „Винари Трейд”, организатор на форума. Предлаганите вина са на цени от 6 лв. до 70 лв.

По думите на Тодорова, която работи в този бранш вече почти 20 години, културата на българина да пие вино се е променила много. „България следва световните модни тенденци, в момента най-актуални са купажите. У нас се пие все повече розе. Българинът откри, че това вино е много подходящо за ежедневна консумация”, допълни тя.

От името на Община Велико Търново зам.-кметът Снежана Данева поздрави всички участници и гости на изложението. „Искам да ви благодаря, че избрахте Велико Търново, за да представите най-доброто от вашите фирми. Да ви уверя, че тук има достатъчно почитатели на качественото вино. То е традиционно за българската трапеза, всички знаем, че винарството е не просто един занаят, а наука. Благодаря и на организаторите от „Винари Трейд” за това чудесно изложение”, посочи тя.

Продукцията на 16-те български изби е разположена на първия етаж в Мол Велико Търново. Посетителите на WINEPROFILЕ 2017 ще могат да си закупят и от продуктите на Шоколадовата фабрика Станчо Колев, която предлага бутикови сладки изкушения, направени от шоколад, които с бутилка хубаво вино и сирената с трюфели на Шеф Радичев са прекрасен подарък за предстоящия 14 февруари.

Партньори на събитието са още Кафе Елиа и Иворна вода Балдаран.

Весела КЪНЧЕВА
Сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново