1200 лева за лечението на Йоанка бяха събрани на турнир в Габровци

Публикувано на нд, 23 юли 2017
1094 четения

1200 лв. за лечението на малката Йоана бяха събрани по време благотворителния футболен турнир, който се проведе във великотърновското село Габровци в събота. Парите са набрани от таксата за участие – 10 лева, която плати всеки от участниците, и от средствата в специалната кутия, която беше поставена по време на инициативата.
Седем отбора премериха сили на терена на бившото помощно училище в Габровци. В тима на Община Велико Търново участваше и единствената дама – общинският съветник от ГЕРБ Гергана Евтимова. Другите отбори бяха полицията, „Камен Карс”, „Ла Фурия”, „Палави свинчета”, „Феникс ВТ” и „Мулмикс”.
Нека отборите да знаят, че играта е за благотворителна кауза, а не толкова за купата. Пожелавам на всички добра игра и спортсменство на терена, без контузии, заяви при откриването на турнира кметският наместник на Габровци Христо Медникаров.
Участниците бяха поздравени и от другия организатор на проявата общинският съветник от ГЕРБ Жельо Желев. Няма нищо лошо да се съберем на това хубаво място, да поиграем футбол, да се възползваме от хубавото време и да помогнем на хора в беда. Благодаря, че сте тук, посочи Желев и обеща турнирът на стане традиционен. Благотворителната кауза беше уважена и от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, който подкрепяше тима на Общината.
Първото място след четиричасовата надпревара спечели отбора на „Ла Фурия”, който надделя на финала над тима на „Камен карс”. На почетната трета позиция останаха „Палавите свинчета”.
Весела КЪНЧЕВА
сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново