1186 решения са взели до сега великотърновските съветници

Публикувано на вт, 15 юли 2014
303 четения

1186 решения са приели великотърновските общински съветници от началото на мандата си до 30 юни т.г. в проведените 68 сесии. За първото полугодие на годината местните парламентаристи са провели 7 редовни и две извънредни заседания, на които са гласували 211 решения, отчете председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков.

28 са съветниците отличници без нито едно отсъствие от сесия през тази година. По едно отсъствие имат Тихомир Георгиев, Тодор Тодоров и д-р Петя Илиева от ГЕРБ, Валентин Ламбев (БСП), инж. Николай Николов и Стефан Михайлов от “Движение Царевград за Велико Търново”, Пламен Радонов (ОДС), д-р Драгош Методиев (АБВ) и доц. Милен Михов (ВМРО).

Отправени са 9 питания към кмета Даниел Панов, на които градоначалникът е отговорил в срок. Няма върнати от областния управител решения на ОбС, няма и протестирани от прокуратурата. Няма отменени или оспорени пред съда актове на кмета от Общинския съвет, както и няма върнати решения от кмета на Общината по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация.

За половин година великотърновските съветници са променили или приели 15 наредби и са взели 18 решения за приватизация на общински обекти, както и 56 пъти са проведени гласувания за разпоредителни сделки с общинска собственост. Най-натоварена е била работата на Комисията по устройство на територията, транспорт и паркиране, в която са разгледани 99 предложения.

Здравка МАСЛЯНКОВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново