Световноизвестните мюзикъли “Котките” и “Коса” ще бъдат част от програмата на “Сцена на вековете”

Публикувано на чт, 5 ян. 2017
544 четения

Сватбите на българските царе ще оживеят на Средновековния фестивал на Царевец

Световноизвестните мюзикъли “Котките” и “Коса” ще бъдат част от програмата на Летния оперен фестивал на Царевец “Сцена на вековете”. Жителите и гостите на града ще могат да ги гледат, ако Великотърновският общинският съвет одобри предложения Културен календар на Велико Търново за 2017 година, съобщи директорът на Дирекция “Култура и туризъм” Нелина Църова. В програмата на фестивала на Царевец през тази година отново ще се включат оперните театри от Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора. Всеки от тях ще представи по два спектакъла. Фестивалът ще бъде рекламиран и на Туристическото изложение “Ваканция и СПА” в София, допълни Църова.
Сред акцентите в културния календар на общината за тази година са проявите, свързани със 140-годишнината от Освобождението на Велико Търново. Отново ще има “Нощ на музеите”, а Средновековният фестивал  тази година ще бъде посветен на Сватбите на българските царе.
Във Велико Търново ще се проведе традиционният Фестивал на военните духови оркестри, както и летният фестивал в село Арбанаси “Събитията, които са стойностни и интересни ще останат. Хората имат различни интереси и ние се опитваме да направим разнообразна програма. Събитията, които са за по – широк кръг от публика са с приоритет, както и такива, които рекламират Велико Търново като културна и туристическа дестинация”, обясни  Църова.
Старата столица отново бъде домакин на двата фестивала с най-дългогодишна традиция – “Балкан Фолк”, който през 2017 г. ще се проведе за 21 път и Международният фолклорен фестивал, който ще отбележи своя 20 годишен юбилей.

Весела КЪНЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново