Съдят телефонен измамник, убил пешеходец на зебра

Публикувано на пн, 12 Дек. 2016
237 четения

Окръжна прокуратура предаде на съд 30-годишен шофьор, карал с превишена скорост и причинил смъртта на пешеходец в Горна Оряховица. Разследването е приключено в рамките на два месеца и обвинителният акт e внесен в съда.
Борис Д. ще отговаря пред Темида за това, че нарушил правилата за движение по пътищата и карал с превишена скорост за населено място. При приближаване на пешеходна пътека не пропуснал пресичащите пешеходци и по непредпазливост причинил смъртта на Тодор Д. (71 г.)
Трагичният инцидент се случи на 8 октомври в Г. Оряховица. Около 16,00 ч. обвиняемият управлявал лек автомобил с 99,8 км/ч. по ул.“В. Левски”. По същото време пострадалият пресичал на зебра. Борис Д. натиснал спирачки късно и блъснал пешеходеца. Възрастният мъж получил тежки травми и бил откаран по спешност във великотърновската болница, където малко по-късно починал.
Борис Д. е осъждан пет пъти, като три от осъжданията са за измами, включително и телефонни. Към момента е с взета мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Мария НЕДЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново