Ирена Трайкова се завърна със златен медал от Малта

Публикувано на чт, 5 май 2016
325 четения

Ирена Трайкова от Хуманитарна гимназия се завърна със златен медал от Международния фестивал за модерна песен “Евро Старс” в Малта. Единадесетокласничката е впечатлила журито с изпълнения на песен на Индила и хита “Молитва” на Мария Шерифович.
Изпълнители от седем държави, сред които Литва, Латвия, Румъния, Украйна, Русия, Полша и България, са участвали в престижния конкурс. Ирена е единственият участник от Велико Търново. Тя е спечелила правото да представя страната ни с успешното си представяне в конкурса за изпълнители на популярна песен “Сребърна Янтра” в старата столица.
“Усещането на сцената винаги е вълнуващо. Когато съм пред публика, на практика забравям къде съм и изцяло се отдавам на музиката. Малта е много красива страна. Там бяхме посрещнати много добре от организаторите, които изказаха благодарност за силното българско участие на фестивала”, сподели след завръщането си възпитаничката на Хуманитарна гимназия.
Златният медал от Малта не е първото отличие в колекцията на младата певица, която е част от вокална група “Нова музика” в Горна Оряховица с ръководител Аделина Колева. През последните шест години Ирена Трайкова е участвала в 10 конкурса в страната. Най-новите ѝ награди са второто място на конкурса “Звездици за Лора”, трето място на фестивала “Дъга над Клептуза”, както и първо място от конкурса “Музикални награди” в Казанлък.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново