Златарица затегна финансовата дисциплина, няма просрочени и неразплатени разходи

Публикувано на ср, 13 апр. 2016
306 четения

Златарица затегна финансовата дисциплина, няма просрочени и неразплатени разходи към доставчици на стоки и услуги, заяви кметът на балканската община Пенчо Чанев. От началото на годината от общинската администрация са освободени 8 служители. Реализирани са икономии от уличното осветление. Все повече от комуналните дейности се поемат от специализираното общинско звено, с което също затягаме финансовата дисциплина, посочи Пенчо Чанев. Същевременно децата са освободени от такси за посещенията в детските градини, работа започна нов център за почасови социални услуги. В забавачките и старческия дом децата и възрастните се хранят с кетъринг обслужване.
Предстои Община Златарица да купи нов комбиниран багер товарач. Обявена е обществена поръчка за доставката на машината. Бюджетът е 150 000 лв. с ДДС. Финансирането е осигурено със средства от бюджета на Общината от разчетите за капиталови разходи за 2016 г. и 2017 г. Багерът ще се плаща разсрочено.
След доставката му ще купим допълнително оборудване, с което ще направим машината още по-функционална и ще можем да я ползваме целогодишно и да разширим комуналните си услуги. Като прикачен инвентар ще купим сметопочистваща машина, шредер за почистване на храсти и банкети. Ще ползваме багера и при зимното снегопочистване, поясни кметът Чанев.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново