Клубът по конен спорт “Калоян-92” за шести пореден път е № 1 в България

Публикувано на чт, 14 мар. 2013
215 четения

Великотърновският клуб по конен спорт “Калоян-92” е № 1 в страната за 2012 година, съобщи президентът му и старши треньор м.с.Михаил Костов. През изминалата година представителите на конната база в Арбанаси са събрали 22 729 точки от всички състезания в класацията на Федерацията. Вторите в подреждането от “Черноморец” (Бургас) имат едва 10 364 т. Столичният клуб “Св. Георги” е трети с 6649 т. Хегемонията на ездачите от старата столица продължава шеста поредна година. По този начин те изравниха рекорда си от преди девет години, когато в продължение пак на шест бяха на върха на конния спорт у нас. След пауза от 36 месеца ездачите на “Калоян-92” отново влязоха в успешна серия. През 2012 година възпитаниците на Мишо Костов завоюваха отборната титла на страната по всестранна езда, втори са по прескачане на препятствия и трети по обездка. Националът Мирослав Илиев стана шампион на България и втори на Балканския полуостров при мъжете. При юношите Тодор Киров е с два златни медала у нас и сребро от първенството на Балканите в Ескешехир. При децата първа е Ива Миткова.
За новия сезон в редиците на “Калоян-92” преминава още един от водещите български състезатели – Калин Неделчев. Той вече тренира в базата в Арбанаси и е пожелал да бъде част от великотърновския клуб. Така от тримата основни национали с победи за Световната купа само Ангел Няголов не е част от “Калоян-92”.
Росен Райчев продължава да носи международни успехи на клуба, макар че от години живее в Германия. Според Михаил Костов проблем продължава да бъде недовършеният манеж, което пречи на нормалната работа. Положително пък се е отразило създаването на Спортното училище във В.Търново и привличането в него на деца със заложби от Г. Оряховица и Константин. Вече 17 са подрастващите му състезатели и дори в момента взема млади коне от други бази, за да има за всички. Част от най- младите надежди на клуба ще дефилират за първи път на Тодоровден в Арбанаси.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново