За 15 дена в родилното на Велико Търново са се родили повече бебета от УМБАЛ в Плевен

Публикувано на вт, 19 ян. 2016
4064 четения

Само за първите 15 дена на януари във великотърновското родилно отделение са се родили повече бебета, отколкото в УМБАЛДр Г. Странскив Плевен, съобщи др Стефан Филев, директор на МОБАЛДр Ст. Черкезов“. Болничният шеф присъства на извънредната сесия на Общинския съвет по повод предстоящото общо събрание на акционерите на болницата и продажбите на два имота в структурата на лечебното заведение.

Доживяхме и при нас да идват родилки от Плевен. В момента търновското родилно отделение е страшно натоварено, каза той и допълни, че за всички медици, които работят в Стара болница, и за пациентите, е много неудобно да пътуват за прегледи на скенер, магнитен резонанс и изследвания в Нова болница, тъй като двете бази са на разстояние от 3 км. Освен това трябва да се пътува два пъти, а и в Стара болница няма реанимация. Според болничния шеф този сериозен проблем, който е и финансов, ще отпадне, когато се построи нов корпус в Нова болница и двете бази се съберат.

По данни на Националния регистър на ражданията, досега пред януари във Великотърновска област са се родили 64 бебета. Родилни отделения има само в болниците на Велико Търново и Горна Оряховица.

Вася ТЕРЗИЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново