Ученик от Павликени е националният победител в конкурса за есе на МТИТС

Публикувано на чт, 17 Дек. 2015
344 четения

Зам.-министър Валери Борисов връчва наградата на Петър Йорданов, победител в националния конкурс за есе за интернет.

Ученик от Павликени е големият победител в националния конкурс за есе на темаКакво ми дава и какво ми взема Интернет“. Победителят Петър Йорданов (16 г.) беше награден от заместникминистъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов. Журито избра още две талантливи деца, които получиха поощрителни наградиИсмихан Исмаилова (13 г.) от белослатинското село Попица и ИванДавид Иванов (16 г.) от Казанлък.

Вие показахте, че ясно разбирате границата между реалното и виртуалното и уверено се справяте с предизвикателствата на света, в който живеем“, каза при връчването на наградите зам.-министър Валери Борисов. “Когато ние, организаторите на този конкурс, бяхме деца, нашите родители ни предупреждаваха да внимаваме при пресичане на улицата и да не разговаряме с непознати. Днес, същите правила важат не само извън дома, но и в световната компютърна мрежа. Участниците в конкурса отлично познавате плюсовете и минусите на този електронен свят и сте готови да получите найдоброто от него“, заяви Борисов.

Инициативата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е част от поредицата събития, посветени на 150-годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения и 135 години от членството на България в него.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново