145 277 лв. е похарчил “Академик” за есента

Публикувано на пт, 20 Ное. 2015
214 четения

Точно 145 277 лв. е похарчил Общински футболен клуб “Академик” (Свищов) през есенния полусезон, стана ясно на заседанието на клубната управа. Средствата са за цялостната издръжка на клуба, включително и на детско-юношеската школа.
Приходите са в размер на 149 560 лева, като 136 434 лева са осигурени от Община Свищов. Останалите средства са от дарения и продажба на билети, информира председателят на УС Емил Димитров. В момента в касата има средства за текущата издръжка, а футболистите и треньорите са си получили възнагражденията, с изключение на премията за победата над “Бдин”, която ще бъде изплатена до дни.
Емил Димитров призна, че ръководството не е очаквало 13-те победи и специално благодари на Ганчо Ламбев – председател на Земеделската кооперация в Царевец и на общинския съветник Мирослав Ангелов, които са помогнали “Академик”.
Отчет за представянето на отбора направи старши треньорът Борислав Борисов. Задачата, поставена преди старта – класиране до трето място, е изпълнена. Оценката на ръководството е положителна, предвид факта, че “Академик” е на две точки от лидера “Ботев” (Враца) и разделя второто място в групата с “Етър”. “Ситуацията ни дава реални шансове и за първото място”, коментира Емил Димитров.
Новият кмет на Свищов Генчо Генчев е присъствал на заседанието и е уверил ръководството, че Общината ще продължи да подкрепя клуба и в новия бюджет ще бъдат отделени необходимите средства за издръжка.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново