Делото срещу бившия шеф на ТЗ БОП продължава догодина

Публикувано на чт, 29 Ное. 2012
309 четения

Орлин Тодоров

Орлин Тодоров

Великотърновският окръжен съд за втори път отложи делото срещу бившия шеф на ТЗ БОП във В. Търново Орлин Тодоров, поради неявили се свидетели. Единственият дошъл на вчерашното заседание бе служителка на рецепцията на хотела в Арбанаси, където, според обвинението, Тодоров е държал заключен управителя на “Теодора турс” Андреан Бузов. Администраторката заяви, че не познава лице с името Андреан Бузов. Виждала е Орлин Тодоров в хотела, но според нея той никога не е пристигал с други лица. За вчерашното заседание бе призован бизнесменът Петър Христов като един от основните свидетели. Той обаче е изпратил факс до съда с обяснение, че не може да се яви заради важен ангажимент в чужбина. За това съдът отложи делото за 21 и 22 януари 2013 г.
Съдия Пламен Борисов постанови четирима свидетели, които са редовно призовани и не са се явили досега, да бъдат доведени принудително със съдебна охрана за следващото заседание. Това са Екатерина Праматарова, редактор в национален ежедневник, Пламен Вачков, Християн Димиров и Красимира Михайлова. На четиримата ще бъде наложена и глоба от 50 лв. Още около 10 свидетели са нередовно призовани и през следващите два месеца съдът ще продължава с опитите да ги открие. Очаква се през януари да бъдат представени и заключенията на вещите лица по две назначени съдебно-технически ескпертизи.
Над 100 е общият брой на хората, които трябва да бъдат разпитани по мегаделото, около 70 от тях се явиха по време на заседанията по процеса през октомври и още 15 през тази седмица. Делото е 34 тома, а обвиненията срещу Орлин Тодоров са разписани на общо 108 страници.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново