Иван Попов четвърти на балканското първенство по лека атлетика в зала

Публикувано на вт, 26 февр. 2013
408 четения

169 атлети от 12 страни участваха в 18-ото балканско първенство на закрито в Истанбул. Състезанието се проведе в зала “Ашлъ Чакър Алптекин”, която преди година прие световния шампионат.
В Балканиадата се включиха 73 жени и 96 мъже, а Армения за първи път участва на състезанието под егидата на Балканската атлетическа федерация. Извън официалното класиране се състезаваха атлети от Кения и Азебрайджан. Единственият представител на областта в надпреварата в Турция бе Иван Попов, който бяга на 1500 метра при мъжете. Свищовлията постигна личен резултат на закрито – 3:50.04 минути, което му отреди четвърто място и девет точки за България за генералното класиране.
Седмица по-рано Иван Попов стана държавен шампион на България в зала в тази дисциплина с време – 3:50.50 мин. Балкански шампион е Илхам Тануй (Турция) с 3:37.49 мин., следван от Горан Нава (Сърбия) и Йонут Зайзан (Румъния).
Мъжкият тим на България се нареди на четвърта позиция с 82 точки в отборното класиране. Шампионската купа вдигнаха представителите на Турция със 104 точки, Румъния с 93.5 точки е втора, а Гърция – трета с 86 точки.
При жените България се класира на трето място с 90.5 точки.
Георги ГЪРЕВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново