Учредиха 44-ия алумни клуб в Стопанска академия

Публикувано на пн, 22 юни 2015
163 четения

Участници в студентския театър на Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов от различни поколения се обединиха в клуб. Това се случи по време на другарска среща на бившите театрали в аулата на Ректората през миналата седмица. Клуб “Студентски театър” е 44-ият поред алумни клуб, учреден в рамките на Асоциацията на възпитаниците на висшето училище.
Служебният ректор проф. Иван Върбанов приветства участниците в срещата с присъединяването им към голямото семейство на Алумни асоциацията. Той им представи краткосрочните цели и ангажименти на служебното ръководство, извеждайки като отправна точка в неговите действия отстояването на авторитета и репутацията на академията. Професорът изрази надежда и увереност, че бившите възпитаници ще бъдат съпричастни и ще съдействат за развитието на свищовската алма матер и за утвърждаването на вуза на образователния пазар.
Празничното събитие бе организирано по съвместна инициатива на дългогодишни участници в театралната школа на Студентския дом на културата със съдействието на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността. На срещата дойдоха десетки бивши студенти и театрали, облечени в академични тоги и шапки.
Всички присъстващи получиха новите Алумни брошури и кандидатстудентски рекламно-информационни материали с идеята да помагат за привличането на кандидат-студенти за новата академична година. В края на срещата членовете на клуба си направиха снимки за спомен пред сградата на Ректората, докато ритуално хвърляха академичните си барети.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново