Доц. Янка Тянкова оглави комисията за избор на нов ректор във ВТУ

Публикувано на вт, 27 ян. 2015
2288 четения

Доц. д-р Янка Тянкова – Тодорова оглави Централната избирателна комисия, която ще ръководи изборите за нов ректор и ръководни органи във Великотърновския университет. Преподавателят от Юридическия факултет беше избрана за председател на комисията вчера, по време на редовно заседание на Академичния съвет.
Университетската ЦИК се състои от 13 души – по един представител на всички девет факултета и Педагогическия колеж в Плевен, двама студенти и главният секретар на вуза Олег Божанов.
Вчера членовете на ръководния университетски орган гласуваха и датата на предстоящите избори. Те решиха нов ректор да се избира на 25 май (понеделник). Кога стартира предизборната кампания в търновската алма матер и какви ще бъдат правилата за нейното провеждане ще стане ясно през февруари. Планирано е те да бъдат утвърдени от Академичния съвет на 23 февруари.
Сегашният ректор проф. Пламен Легкоступ ръководи университета вече втори мандат, а според Закона за висшето образование той няма право повече да се кандидатира.
Изборът на ректор става на Общо събрание на университета, в което участват преподаватели, студенти и докторанти от всички факултети. Специална квота има и за служителите от вуза.
Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново