Издирват мъж от Ловеч, кътал незаконно оръжие в квартира във Велико Търново

Публикувано на вт, 27 ян. 2015
408 четения

Областната дирекция на МВР във В. Търново издирва мъж от Ловеч, след като криминалисти намерили в квартирата му незаконно оръжие и боеприпаси. Н. Г. (30 г.) бил обявен за издирване от полицията в родния му град от повече от месец по подозрение, че е извършил кражба.
В края на миналата седмица криминалисти от РУП – Велико Търново, получили оперативна информация, че издирваният мъж е наел квартира в старата столица заедно с 20-годишната си приятелка Р. А. Около обяд в същия ден нахлули в жилището на ул. “Панайот Хитов” с намерение да задържат Н. Г. и да го предадат на колегите си от Ловеч. Оказало се, че търсеният от тях човек не е там, а в квартирата била само приятелката му. Тя заявила, че няма представа къде е Н. Г. и не е знаела, че полицията го търси. В жилището униформените служители намерили въздушна пушка и газов пистолет, както и 19 боеприпаса от различен калибър. Нито едно от оръжията не било регистрирано. Пушката, пистолетът и патроните били иззети, а срещу Н. Г. било започнато досъдебно производство за незаконното им съхранение.
От 25 януари той е обявен за общодържавно издирване. Мъжът има криминални регистрации за кражби в условията на опасен рецидив, както и за шофиране без книжка.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново