Задържаха трима, извършили серия обири на магазини

Публикувано на пн, 13 окт. 2014
487 четения

Трима мъже са задържани от полицията като извършители на серия кражби от магазини за хранителни стоки в област Велико Търново. Набезите на групата започнали от август т.г. и продължили до началото на септември.
Сигнал за първото им престъпление бил получен в районното управление във В. Търново на 25 август. Собственик на магазин за хранителни стоки в с. Русаля се оплакал, че неизвестни извършители са разбили ключалката на вратата и са изнесли кутии с цигари на стойност 100 лв. и 62 лв. от оборотните пари. В същото денонощие постъпил и втори сигнал за сходна кражба от магазин в с. Водолей. Два дена по-късно бил обран магазин в с. Орловец, а на 4 септември били регистрирани кражби от два търговски обекта в селата Момин сбор и Хотница.
Почеркът на извършителите бил един и същ, избирали селски магазинчета, като изнасяли основно цигари, алкохол и оборотни пари. След разследване, продължило повече от месец, криминалистите успели да влязат в следите на групата. В събота били задържани 24-годишният К. И. от Шумен и аверите му С. П. (43 г.) от варненското с. Езерово, и Г. Т. (24 г.) от с. Овча могила. Всички имат предишни криминални регистрации, като първите двама са и осъждани за кражби. Най-възрастният от участниците е бил издирен в Търговище и е задържан в местното районно управление за 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка “задържане под стража”. К. И. и Г. Т. са привлечени като обвиняеми за кражба в условията на опасен рецидив и им е наложена мярка за неотклонение “подписка”. Работата по изясняване на цялата престъпна дейност на групата продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново