Мъж ще лежи половин година в затвора за кражба на ток

Публикувано на пт, 10 окт. 2014
1181 четения

Половин година зад решетките ще прекара 45-годишен мъж от Ново село за системна кражба на електроенергия от мрежата на населеното място. Това постанови в свое решение състав на Районен съд – Велико Търново.
К. К. бил задържан в края на април т.г., след като в полицията постъпил сигнал, че лампите в къщата му светят вечер, а от “Енерго Про” отдавна му били спрели тока заради неплащане на сметки. На място била направена съвместна проверка от служители на електроразпределителното дружество и полицията. Установили, че К. К. си е изработил “алтернативен” път за захранване на дома си, включващ директно свързване към проводник от уличен стълб. От него взел “фаза”, като използвал триметрова дървена летва с метална кука на края и дълга стоманена тел, минаваща през оградата му. За зануляване използвал тръба от водопроводната мрежа. Мъжът си признал, че съзнава, че върши нещо нередно и се признал за виновен в предложено му от прокуратурата споразумение. Обяснил, че е много затруднен материално, нямал постоянна работа и нямал пари да си плаща редовно сметките.
То обаче нямало как да го отърве от затвора, тъй като полицията за втори път го хваща да краде ток. Първия път му се разминало с условно наказание, като цялата “инсталация” била разкачена и иззета от криминалистите. Той обаче си направил нова, при това без да е изтекъл изпитателният срок на старата му присъда. Сега ще трябва да излежи ефективно както нея, така и новото му наказание от три месеца затвор. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново