Крими

Публикувано на чт, 21 авг. 2014
390 четения

5000 лева даде възрастен мъж от тръмбешкото село Масларево за мнима операция на сина си. Измамата е по класическата схема на телефонните измамници. Дядото се вързал на обаждането по телефона и предал парите, но после разбрал, че синът му е жив и здрав. В Районното управления в Полски Тръмбеш работят по изясняване на случая.

2,4 кг канабис иззеха тръмбешките полицаи от дома на 68-годишен мъж в село Куцина. При проверка на адреса в 10 часа сутринта полицаите намерили в двора на мъжа три растения канабис, чието общо тегло на листната маса е 2400 грама. Стопанинът излязъл с дежурното извинение, че растенията са саморасли и му пазели картофите от вредители. Образувано е досъдебно производство за засяване и отглеждане на наркотични вещества, без надлежно разрешително, което е престъпление по чл. 354в, ал. 1 от НК.

130 литра нелегален алкохол конфискува полицията от частен дом в Лясковец. Горнооряховските полицаи влезли на проверка около 16 часа в къщата на 36-годишния Й.Б. и намерили безакцизната ракия. По първоначална информация щетата към държавата от неплатения акциз за това количество алкохол е малко над 1400 лева.

48 акта и 96 глоби по фиш написаха пътните полицаи по патрулните постове в областта при проверка на автомобили и пешеходци. През контролните точки са минали 329 души, от които за алкохол са изпробвани 116. Проверените автомобили са 253. Съставени са 7 фиша на пешеходци и водачи, отнемащи предимство, 2 акта на неправоспособни водачи, 1 акт и 10 глоби с фиш на водачи без каски и непоставени предпазни колани.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново