Излезе книгата “Нов юнашки епос 3”

Публикувано на чт, 31 юли 2014
401 четения

Автори са възпитаниците на ВТУ Павлин Ботев и Пламен Петров
От печат излезе книгата “Нов юнашки епос 3”, съавторски проект на тандема Павлин Ботев и Пламен Петров, известни на публиката с първите й две части. Те видяха бял свят съответно през 2007 и 2013 г., а сега намират своето достойно продължение, което също като тях е отново под формата на самиздат.
Към вече познатите и любими на феновете предишни герои са прибавени нови, плюс съответните завладяващи описания на техните подвизи, драми, падения, отстъпления и величави битки с врага. Разгръща се неудържима атака срещу злите упадъчни нрави, довели до днешния срив на всички възможни нива в обществото. Интригата се завърта на пълни обороти и като мощна мелачка поглъща и смила нещата около себе си. Сагата продължава, ставайки още по-радикална и придобивайки измеренията на екшън с елементи на траш и на ъндърграунд.
Абсурдът и парадоксът са водещи в поведението на основните персонажи, принудени да изпадат в какви ли не крайности и нелепости. Както преди, така и сега те са титулувани с идеята, че не се ли провъзгласиш сам за аристократ, никой друг няма да те обяви. Разбира се, всичко е пародия с вкарани и големи количества мистификация, така че книгата, чийто спонсор е бизнесменът Емил Попов, да стане още по-интригуваща.
Павлин Ботев е изявен поет от Дряново, а Пламен Петров е литератор и журналист на свободна практика от Силистра. Двамата са завършили българска филология във ВТУ, откъдето датира творческото им приятелство. Имат още един съвместен проект – култовата “Поема за Бирняка” (“Оптимум”, 2002). Отделно имат по няколко самостоятелни книги, както и публикации в съответните сайтове в интернет.
Предстои премиерата на “Нов юнашки епос 3”, която ще бъде тройна: в Силистра, Дряново и Велико Търново. Тя е насрочена за септември, като датите и местата тепърва ще се уточняват.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново