Кампания “Директно от фермата” стартира на Националния събор на овцевъдите

Публикувано на ср, 23 апр. 2014
630 четения

Кампания “Директно от фермата” стартира на Националния събор на овцевъдите в България, който ще се проведе от 3 до 6 май 2014 г. край Петропавловския манастир при Лясковец, съобщават организаторите. Целта е до трапезата на българина да стигнат бързо качествени млечни и животински продукти директно от производителите. Със съдействието на д-р Михаел Ангерер, ръководител на Търговския отдел на Австрийското посолство, партньор в кампанията за късите доставки, е голяма търговска верига в България, която има 86 магазина у нас.
По време на събора, на 3-4 май веригата ще има свой информационен щанд за контакти и пряко договаряне за продажба на продукцията на фермерите, включително и бутикова. Тя ще бъде изложена на специално обозначени места в магазините й.
Също по време на събора ще има зона за директни продажби на продукти от овче и козе мляко, конкурси за най-добро сирене и кашкавал, минимандри, с участието на фирми, предлагащи различна селскостопанска техника. Ще бъдат представени и животни от различни породи, ще има състезания по доене и стрижба на овце, по теглене на товари от коне тежковози, по майсторско обезкостяване на агнета, аукцион за племенни животни и др.
Още много забавления и атракции ще има на събора на овцевъдите. Ще бъде обособена алея на занаятите, музейни експозиции, пленери, кулинарно шоу, фолклорни конкурси, народни борби и др. В третото издание на Националното изложение на овцевъдите ще се включат представители на 16 браншови организации от Европа. Очаква се над 100 000 души да посетят събора.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново