Три катастрофи за няколко часа в участъка Велико Търново – Присово

Публикувано на вт, 26 Ное. 2013
3043 четения

Три пътни инцидента станаха в рамките на няколко часа на пътния участък между Велико Търново и с. Присово. За щастие, в нито един от тях няма ранени или загинали хора.
Около 9 часа вечерта в неделя жена пътувала към старата столица с джип “Хонда”. В района на т. нар. Присовски завои не съобразила скоростта си на движение, не успяла да вземе завоя и се сринала в дерето край пътя (сн. 3). Жената се оказала невредима и се обадила на тел. 112, за да получи помощ. Успяла сама да излезе от дерето, но вчера автомобилът й все още не бе изваден.
Малко след този инцидент, в 1 часа след полунощ, хладилен камион с турска регистрация излязъл от пътното платно на същото място. Причината отново е несъобразена скорост, като машината е пропаднала в дерето частично, а ремаркето й е останало на пътното платно (сн. 1). Инцидентът доведе до затруднения в движението в участъка, тъй като вчера трябваше да бъде прехвърлен товарът в друг камион. По информация на полицията, товарният автомобил е превозвал цитрусови плодове към Румъния.
Вчера сутринта на около половин километър от Присовските завои, в района на Дълга лъка, е станал трети инцидент между две леки коли. “Нисан Микра” пътувал в посока Дебелец, когато внезапно се скъсала полуоската на возилото. Техническият проблем довел до моментно поднасяне, което шофьорът не успял да овладее и колата ударила странично друго возило в насрещната лента (сн. 2). По двата автомобила има леки материални щети.
Пътят между В. Търново и с. Присово продължава да бъде сред най-опасните участъци в областта. Особено коварен е един от завоите с обратна денивелация, където полицията регистрира десетки произшествия всяка година. Интензивността на катастрофите е толкова голяма, че практически при всяко ново поставяне на мантинела на завоя тя рядко “оцелява” повече от няколко седмици. Въпреки постоянното полицейско присъствие и многобройните обществени дебати за корекция на участъка, проблемът със завоите си остава нерешен.
Пламен КАРАИВАНОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново