Стоян Големанов и Радослав Стефанов са най-добрите спортисти на Г. Оряховица за 2012 г.

Публикувано на пт, 21 Дек. 2012
331 четения

Стоян Големанов и Радослав Стефанов поделиха първото място в челната десетка на класацията “Спортист на Г. Оряховица” за 2012 г. Армфайтърът Големанов и самбистът Стефанов събраха по 115 точки за постигнати престижни класирания на международни и национални състезания.
За втора поредна година двама състезатели разделят първото място, след като през 2011 г. върха окупираха Моника Георгиева и Радослав Асенов. На трето място е акробатът Теодор Великов със 110 т. С квартета на България Теодор Великов се окичи с бронз от световното за младежи. На 4-о място е лекоатлетката Моника Георгиева с 95 т. Моника е шампионка на България в бягането на 1500 метра както при девойките, така и при жените. Тя влезе в Топ-3 на страната и в бягането на 800 метра. Своебразен връх в досегашната й състезателна кариера е бронзовият медал от Балканиадата в Ескишикир (Турция). Пети е националният шампион по силов трибой Стоян Марков, който събра 65 т. Шестото място е отново за самбист – Александър Бораджиев с 50 т.
Победителката в Софийския маратон Анита Кръстева се класира 7-ма с 45 т., държавният шампион по силов трибой Иван Николов е 8-ми с 40 т., Акробатката Виктория Станева е девета с 25 т., самбистът Пламен Бъчаров е десети.
Церемонията по награждаването се проведе в ГХГ “Недялко Каранешев” във вторник. Недопуснатите до участие в класацията състезатели на клуба по авиомоделизъм “Моделист” Валентин и Марияна Савови получиха награди от кмета инж. Добромир Добрев.
Сред отличените по време на награждаването бяха още младите надежди в спорта на общината Радостина Стефанова – СКА “Локомотив”, Йоана Александрова, Цветелина Савова и Михаела Стоянова “Джим Денс”, Даниел Кожухаров – “Локо- 26”, Полина Ичкова – “Локо-2010”, борците Галин Ангелов и Никола Стоянов, Мимин Кемалов – ръгби, Елена Червенкова – бадминтон, баскетболистите Димитър Атанасов и Стефани Пендова, Пламен Иванов “Локо- 55”, Йордан Георгиев – самбо, Петър Иванов – канадска борба, Йонко Паскалев – тенис на корт, Димитър Конакчиев – тенис на маса.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново