Великотърновец и кметът на Долна Оряховица блеснаха със знания в „Последният печели“

Публикувано на вт, 28 февр. 2023
4614 четения

Неколкократните победители Галин Ганчев от В. Търново и Йордан Байчев от Д. Оряховица отново показаха знания в шампионското издание на телевизионното състезание „Последният печели“. ВеликотърновецътГалин, който при предишните си участия често оставяше своите съперници с 0 точки и този път излезе победител в двубоя, но му беше много по-трудно срещу ерудирания и знаещ кмет на Д. Оряховица. По време на играта двамата се представиха много впечатляващо и не позволиха на другите си опоненти дори да помислят за победата. Когато останаха сами, те влязоха в здрава битка, като след няколко обрата Галин взе предимство и не го изпусна до самия край. Той победи с резултат 270 т. на 125 т. и заслужено получи адмирации от достойния си съперник. Така, след две поредни победи в шампионската надпревара, великотърновецът отново получи право да излезе на арената, за да премери сили и с други предишни победители.
Галин е роден на 4 януари 1981 г. във В. Търново. Основното си образование завършва в училище “П. Р. Славейков” в родния си град, след което учи в ПМГ “Васил Друмев”, в паралелка “Математика”. От 1999 г. живее в София, тъй като е приет в УНСС и там завършва семестриално специалност “Информатика”. От 2003 г. Галин работи последователно в две фирми за доставка на строително оборудване. Има съпруга и три деца – Калоян, Борис и Мая.
Кметът на Д. Оряховица Йордан Байчев е 11-кратен победител в състезанието „Последният печели“. При предишното си участие той успя да изравни впечатляващия рекорд на великотърновеца Николай Колев, който бе поканен от продуцентите да стане част от екипа на предаването и сега пише въпросите за състезателите.
Сред най-успешните участници в историята на предаването се нареди и друг великотърновец – Християн Тошев, който успя да стане 7-кратен победител.

Николай ВЕНКОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново