“Протеин” – най-новият магазин за здравословни храни във В. Търново

Публикувано на чт, 26 ян. 2023
8953 четения

Голямо разнообразие от здравословни и диетични храни предлага новооткритият магазин “Протеин” във В. Търново. Той се намира на ул. “Пейо Яворов” № 38 и очаква любителите на здравословното хранене, които могат да открият внимателно подбрани качествени, натурални и чисти храни, без излишни добавки, консерванти и оцветители, както и редица безглутенови продукти.
Идеята за магазина се ражда преди време, като целта е максимално да улесни хората, които търсят подобни продукти, тъй като някои от тях не могат да се намерят в търговската мрежа и се поръчват основно онлайн, разказва собственикът на магазина Ирина Цветанова. В магазина се предлагат както продукти, подходящи за пълноценна закуска – зърнени храни, мюсли, овесени ядки, чия, амарант и др., така и за приготвянето на обяд или вечеря и разбира се, здравословни десерти. Предлагат се и продукти за хора, които се нуждаят от диетично хранене поради здравословни причини.
Сред богатия асортимент могат да се намерят истински фермерски продукти – прясно и кисело мляко, сирена и кашкавали, както и деликатеси и месни продукти на утвърдени производители.
В “Протеин” има истинско разнообразие на тахани – сусамови, слънчогледови, орехови, бадемови, лешникови, фъстъчени и др., които стават все по-търсени и използвани в родната кулинария. Клиентите могат да избират между продуктите на десет фирми, някои от които могат да се открият единствено в “Протеин”. В магазина има богата селекция от сурови барчета с най-различни вкусове, без консерванти и вредни добавки. Избор има и при захарта – мусковадо, тръстикова или кокосова. А за тези, които избягват консумацията на захар, има заместители като стевия, ксилитол, еритритол, меласа, мед, кленов сироп и многообразие от сладка и конфитюри.
Избор има и сред различните видове брашна – от лимец, ръж, царевица и лен, както и безглутенови брашна. Предлага се също безглутенов хляб, както и смеси за приготвянето на такъв у дома. Спирулина, матча, мака, моринга и псилиум са част от т. нар. суперхрани, които могат да се открият в “Протеин”. Те са отлична добавка към сутрешната закуска или към енергизиращите напитки, използвани след тренировка и физическо натоварване.
В асортимента са включени също ядкови и безлактозни млека, ядкови сирена, домашна пълнозърнеста или ръжена юфка, ръчно направени шоколади, сушени плодове. Сред интересните предложения е траханата, приготвена по рецепти от старите тефтери, която може да се използва за овкусяване на супи и ястия, разказва Ирина Цветанова. Приготвя се от зеленчуци, мляко и квас, които се изсушават и след това се стриват на прах. Траханата е позната също и като мощен имуностимулатор, тъй като съдържа естествени витамини и пробиотици. С нея може да се приготви и хляб, който освен вкусен е и здравословен.
За хората, които спазват режима на д-р Бари Сиърс, се предлагат готови и балансирани продукти за т. нар. диета Зоната, които са изключително лесни за използване и включване в дневното меню.

Магазин “Protein” работи от понеделник до петък от 09,00 до 19,00 часа и в събота от 10,00 до 14,00 часа. Има и фейсбук страница – Магазин за здравословни храни “Протеин”/ Healthystore Protein.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново