Етърки биха с 2:1 “Енко” в Пловдив

Публикувано на вт, 23 Ное. 2021
121 четения

Женският футболен тим на “Етър” спечели четвъртата си победа от 9 мача в първенството на “А” група, като би с 2:1 в Пловдив местния “Енко”. И двете попадения отбеляза голмайсторката на тима Мирела Моева.
Етърки поведоха с 0:1 още преди почивката, след като Моева бе изведена от Велизара Владимирова и прати топката във вратата на домакините. “Болярките” изпуснаха и още положения, а две техни атаки бяха спрени заради засади. В края на полувремето домакините получиха дузпа за нарушение на вратарката Мартина Илиева, но ударът от бялата точка бе в обсега на вратарката и бе спасен, последва фаул срещу Илиева и жълт картон.
Надмощието продължи и през втората част, като бързоногата Мирела Моева два пъти излиза в чисти позиции, но пропусна, преди да вкара и второ попадение за 0:2. Последваха още пропуски, а в 83-та минута “Енко” намали на 1:2.
“В мача срещу НСА бях доволен въпреки голямата загуба, докато сега съм недоволен от играта, от липсата на характер. Спечелихме главно заради играта на Тодорка Тодорова и Велизара Владимирова. Не съм доволен и от съдийството – когато гостуваме, свирят срещу нас, когато сме домакини – пак свирят срещу нас”, коментира треньорът Валентин Витанов.
Това бе последният есенен кръг, но “болярките” имат и два отложени мача, като в неделя приемат “Локомотив” (Пловдив), а после гостуват на ЖФК “Варна” и при нови победи могат да влязат в топ 5 преди паузата.

сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново