Наталия Шулика, Национално обединение на десницата: Левите политики превръщат трудолюбивия ни народ в мързелива и неграмотна нация

Публикувано на пн, 8 Ное. 2021
94 четения

През 2019 г. Велико Търново бе официално признат за историческа и духовна столица на България, но и до днес никой местен жител или гост на града не е видял ползи и последствия от този акт. Това припомни медикът и икономист Наталия Шулика, 7-ма във великотърновската листа на Национално обединение на десницата, което участва в изборите под номер 7. “Това признание е нещо голямо, но по мои наблюдения никой във Велико Търново няма усещането, че живее в един наистина велик град, какъвто той е, в исторически план”, коментира г-жа Шулика. Местната власт не проявява активност в търсене на възможности, а градът е изгубил сериозното си лоби, е обяснението на търновци.
“Друго, което споделяха гражданите при нашите срещи, включително и в предходната кампания, е недоволство от презастрояването и ниското качество на строителство на много места във Велико Търново”, сподели кандидатът от дясното обединение. Това е несъвместимо с претенциите за туристически и духовен център, съгласява се Наталия Шулика с мнението на много от жителите на старопрестолния град. Туризмът е една от темите, на които тя акцентира наред със здравеопазването и социалната сфера.
Шулика, чиито корени са в китното великотърновско село Плаково, е майка на три деца, изповядва православната вяра и определя своето място в политиката като връзка между върховенството на закона и християнските ценности. Благодарение на медицинското и икономическото си образование успешно управлява сдружение и център за борба със зависимости, които вече имат 18-годишна история.
“Освен моите три деца музикантчета, това, което ми доставя най-голяма радост, е да помагам на хората”, споделя. Честността, жертвоготовността и емпатията са качествата, които Наталия Шулика най-много цени у другите и които се стреми да проявява винаги в своята професионална и обществена дейност. Усмивките на децата ѝ, щастливите пациенти, момичетата и момчетата от терапевтичната общност, след като поемат по “правилния път”, са нещата, които правят Наталия щастлива. С участието си в политиката тя иска да даде своя принос по пътя към постигане на мир и хармония в обществото.
Управлението е длъжно да осигури сигурност, ред и спокойствие на хората, категорична е тя, а пътят към това минава през възстановяване на дясното у нас, защото в момента липсват държавници.
“Не трябва да забравяме и дясната икономическа политика. Ниски, но дължими от всеки данъци, малка, но ефективна държавна администрация, лична инициатива, общинско самоуправление, ненамеса на държавата в живота на обществото и личностите, когато няма нужда от държавно администриране на дейностите на хората, намаляване на държавната бюрокрация”, подчерта кандидатът за народен представител.
По думите на Наталия Шулика огромната некомпетентност на много от българските политици си личи по предизборните обещания, които дават. А левите политики за отпускане на все повече социални помощи превръщат трудолюбивия и напредничав български народ в мързелива, подкупна и неграмотна нация. “Активните хора все по-рядко остават да живеят в България, защото по природа не могат да си представят как животът им ще мине в подаяния. Или как с данъците, които плащат, ще бъдат стимулирани определени етнически групи.” Това ще се промени само при една силна десница, категорична е седмата в листата на Национално обединение на десницата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново