Затягат противоепидемичните мерки в община Свищов

Публикувано на пн, 16 авг. 2021
344 четения

В община Свищов ще бъдат засилени контролът и спазването на въведените противоепидемични мерки срещу Covid-19. Около това се обединиха членовете на Кризисния щаб в крайдунавската община, който заседава в края на миналата седмица заради увеличаващия с брой на заразените лица, както и на нуждаещите се от лечение в болница. В тази връзка предстои сформиране на комисия за извършване на самостоятелни и съвместни проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на общината. В нея ще участват представители на Община Свищов, Регионалната здравна инспекция, Областната агенция по безопасност на храните и РУ МВР – Свищов.
В изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу Covid-19 и във връзка с необходимостта от постигане на високо покритие на имунизираните лицата, на местно ниво ще бъдат предприети действия за създаване на необходимата организация за ускоряване на ваксинирането на желаещите лица.
Относно готовността на общинската болница за работта на прага на четвъртата ковид вълна, кметът на Свищов и председател на Кризисния щаб Генчо Генчев изрази готовност за оказване на необходимата подкрепа на МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” и ЦСМП – Свищов. В края на миналата година в разгара на епидемията се оказа, че има недостиг на персонал, което наложи в ковид отделенията да влязат доброволци, които да помагат на медиците в грижите за пациентите.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново