Мобилни екипи ще ваксинират трудноподвижни хора и живеещи в отдалечените райони в областта

Публикувано на ср, 9 юни 2021
203 четения

Мобилни екипи започват имунизация срещу COVID-19 на трудноподвижни хора и живеещи в отдалечени райони в област В. Търново. На 10 юни – четвъртък, на територията на община Сухиндол ще има мобилни екипи, които ще посетят селата Бяла река, Красно Градище и Коевци. Екипите са от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и ЦСМП – Велико Търново.

На 11 юни – петък, на територията на община Елена екип от Специализираната болница за активно лечение по кардиология във Велико Търново ще посети Майско, Буйновци, Ничовци, Беброво, Бялковци, Палици, Чакали и Елена.

В имунизационния процес през седмицата са включени и заявилите желание лица от фирми, организации и ведомства по предоставени от работодателите и ръководителите на службите по трудова медицина списъци и уточнен график. В периода 9 юни – 12 юни ще работят и „зелени коридори“, в които приоритетно ще се ваксинират лицата на възраст над 60 години и хората с  хронични заболявания, напомнят от Регионалната здравна инспекция.

Досега в област Велико Търново са поставени 38 562 дози ваксини, като само за последното денонощие са имунизирани 503 лица. Със завършен имунизационен цикъл са общо 17 103 лица от областта.

Заболяемостта в региона продължава да намалява. Регистрираните нови случаи на COVID-19 са само 6. За периода 26.05. – 08.06. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 39,1 на 100 хиляди души население.

От началото на епидемията досега в региона с коронавирусна инфекция са регистрирани 9654 лица, от които излекувани са 8820. В домашна изолация са 123, а в болница се лекуват 47. Починали са 664 души. Под карантина са поставени 341 лица, включително и близките  контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново