Миглена Романова от ВТУ e отличена за стипендиант на БДВО за 2020 г.

Публикувано на вт, 30 юни 2020
374 четения

Миглена Романова от Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” е избрана за стипендиант на Българското дружество за връзки с обществеността за 2020 г. Студентката спечели тазгодишната надпревара с рекордно голям брой участници от четири университета в страната с преподаване на комуникационни специалности. Отличието се присъжда за познание и умело използване на фактите и понятията в сферата на комуникациите.
Участниците в конкурса са кандидатствали с есе на тема “Опасностите от бързата публичност”. Романова е отличена за “изключително ясните и отлично аргументирани позиции, съпътствани от демонстрираното добро познаване на съвременните социални и комуникационни процеси, гарнирани с щипка умерена и градивна провокация”, по думите на доц. д-р Александър Христов, член на журито.
Миглена завършва трети курс в специалност “Връзки с обществеността” във Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Интересите ѝ са в сферата на комуникацията във всичките ѝ форми – ПР, журналистика, реклама и маркетинг.
За Романова това не е първо постижение в този конкурс. През 2018 г. възпитаничката на ВТУ е отличена със специалната награда за есето си по темата “Опасностите от бързата публичност”.
Годишната стипендия на БДВО – “Проф. Тодор Петев”, е в размер на 500 лв., а носителят ще има възможността да участва безплатно на всички платени събития и обучения, организирани от дружеството през настоящата година. Стипендиантът, заедно с представители на БДВО, ще участва в организирането на поне три ключови събития или изяви на дружеството и ще има собствени възможности за публичност, в които да популяризира постижението си. Носителят ще спазва и ще има мисията да популяризира етичните принципи в пиара сред своите колеги, за да работи за утвърждаването на стандартни в комуникационната професия от най-ранния етап във формирането на разбирането им за нея.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново