Охранителна фирма ще пази шкафовете с книги

Публикувано на пн, 18 май 2020
279 четения

Охранителна фирма пое охраната на шкафовете с книги, разположени в централната част на В. Търново. Това обявиха от фондация “Ген. Протогеров”, които са инициатори на идеята за т.нар. “отворени библиотеки”. Целта е да се предоставят безплатно книги на всеки любител на четенето, който след това да ги върне или да предостави четиво за другите от собствената си колекция. Подобни шкафове с книги бяха разположени на автобусната спирка пред Съдебната палата и пред МДТ “Константин Кисимов”, както и в парковете “Дружба” и “Марно поле”.
За съжаление недобросъвестни граждани взимаха книги, които след това не връщаха и за известно време шкафовете бяха опразнени, но сега отново има оставени четива за желаещите да се възползват от тях.
“Много хора се притесняваха какво ще се случи с техните книги, когато ги оставят там, или какво ще се случи със самите шкафове. И тук отново намерихме подкрепа в лицето на наши приятели, които благородно пожелаха да ни помогнат, заради самата кауза да развием Велико Търново и обществото по модерен европейски модел”, споделят от фондация “Ген. Протогеров”, която с отпадането на извънредното положение продължава със своята благотворителна дейност.
Весела БАЙЧЕВА
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново