Обявиха условията за спортуване в Г. Оряховица

Публикувано на пн, 11 май 2020
135 четения

Правила за спортуването на открито в Горна Оряховица обявиха от ОП “Младежки дейности, спортни имоти и прояви” със специална заповед на инж. Петя Богданова.
Вече е разрешено ползването на откритата лекоатлетическа писта на стадион “Локомотив” от картотекирани състезатели при спазване на дистанция от най-малко 2,5 м между отделните спортуващи. Треньорите трябва да представят график за ползване на пистата, като не се допуска смесване на състезатели и треньори на територията и пред входа на стадиона.
Достъпът ще бъде от 9:30 до 20,30 ч. в делничните дни. След възстановяване на тренировъчния процес на футболния клуб същият да ползва за достъп до терена входа от западната страна на стадиона по предварително даден график.
Разрешени са само индивидуални занимания, като на този етап не се допускат групови занимания. Треньорите са задължени да не допускат до заниманията състезатели със симптоми на неразположение или прояви на остри заразни заболявания.
Влизането и напускането на стадион “Локомотив” става индивидуално по директен път, влизане – през западния вход (до козирката) и излизане през северния вход (входа за линейки) при спазване на еднопосочна посока на движение. Състезателите и треньорите преминават през закритите части от комплекса с предпазни маски.
На всички състезатели и треньори се препоръчва да идват индивидуално, по възможност с лично превозно средство, в тренировъчна екипировка. До получаване на разрешение от здравните власти съблекални, пейки, скамейки, столове и места по трибуните не се използват.
Забранява се консумацията на храни и напитки на територията на СК “Никола Петров” и стадион “Локомотив” (с изключение на вода и други безалкохолни напитки, които всеки лично носи за собствена консумация).
Забранява се влизането на тревните площи и дъвченето на дъвки. Всички уреди се ползват задължително с ръкавици за еднократна употреба. Ползват се санитарните помещения (екотоалетни) – от северната страна за жени, а от западната страна – за мъже.
Допуска се ползването на откритата лекоатлетическа писта на стадион “Локомотив” от граждани при спазване на дистанция от най-малко 2,5 м от 6:30 до 9:30 ч. в делничните дни и от 8:30 до 20:30 ч. в празничните и почивните дни. Правилата за граждани са абсолютно същите като тези за картотекираните спортисти. Те могат да ползват екотоалетата на южния вход на стадиона.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново