За броени часове униформени разкриха дързък обир

Публикувано на чт, 30 ян. 2020
2334 четения

За броени часове служители на полицията в Павликени разкриха грабеж. Извършителите са задържани за 72 часа. На 28 януари съдействие от органите на реда е потърсил 19-годишен от троянското село Дебнево. Той е обяснил, че чрез заплахи за саморазправа непознати са му отмъкнали 500 лв. След проведена специализирана полицейска операция са задържани двама мъже на 21 и 27 години от Павликени, известни на полицията и осъждани. При последвали претърсвания в жилищата им са намерени и иззети пари и предмети, имащи отношение към извършеното деяние. Двамата са привлечени, като обвиняеми. Наложени са им мерки за нетклонение “задържане за 72 часа”. В хода на разследването е установено, че двамата са извършили и други подобни престъпления на територията на град Павликени. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.
От полицията съобщават още, че великотърновските криминалисти са разкрили кражба на мобилни телефони и електрически инструменти от лек автомобил, паркиран пред жилищен блок в областния град. Установено, че вещите са откраднати от 41-годишен мъж от село Шемшево, известен на полицията и многократно осъждан, с 29 криминални и съдебни регистрации. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем. Към момента е с мярка “задържане под стража”.
Кражба на пари и документи от лек автомобил, оставен отключен пред сервиз в Лясковец, разкриха служители на РУ – Г. Оряховица. Деянието е извършено на 13 януари тази година. От проведените действия по разследването е установено, че автор е 43-годишен мъж от същия град. Той е признал вината си. Инкриминираните вещи – 100 лв. и лични документи са установени и върнати на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново